MasiniMurdare

Proceduri de lucru pentru detailingul interior

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ce este detailingul interior ? Proceduri de lucru si sfaturi pentru intretinere

Asa cum interiorul casei noastre necesita intretinere si curatare regulata, asa si interiorul masinii nu trebuie neglijat. Multi soferi ignora aceast detailu ce uneori poate fi daunator masinii si sanatatii lor.

De aceea venim cu acest articol incercand sa evidentiem care sunt avantajele unui detailing profesionist si cum poti avea grija de interiorul masinii tale.

Atunci cand calcam mocheta sau ne asezam pe scaunul masinii, murdaria se imprastie si patrunde adanc in fibre. Aceasta, va eroda din interior materialul textil favorizand uzura si decolorarea, oferind masinii noastre un aspect neingrijit.

Chiar daca prin aspirarea carpetelor si a tapiteriei putem indeparta murdaria, nu este de ajuns!

Murdaria pe care o introducem in interiorul masini noastre contine: polen, fungi, bacterii, fum de tigara, plus alte particule chimice. Nu este neobisnuit ca ele sa ajunga in locuri greu accesibile sau acumulate la vedere si intr-un final sa ofere un miros neplacut si un mediu daunator respiratiei noastre.

Dupa eliminarea acestor elemente daunatoare veti constata imediat ca interiorul masinii va avea un miros aerisit, curat si placut.

Nu orice tip de curatare a mochetei sau tapiteriei este la fel de buna! Trebuie sa alegi doar pe cele profesioniste !

Ce inseamna un detailing profesionist?

In continuare vom explica in ce consta un detailing interior profesionsit:

 1. Aspirarea uscata
  • Doar prin aspirarea uscata putem eliminina pana la 80% din murdaria de suprafata. Este un pas foarte important atunci cand dorim sa aspiram mocheta si carpetele sa evitam folosirea perilor cu duritate crescuta pentru a nu provoca distrugerea lor prin scamosare sau rupturi. Noua ne place sa folosim Tornador Gun deoarece doar asa vom elimina cu adevarat nisipul si impuritatile blocate in carpete,fara a provoca pagube estetice.
 2. Folosirea pistolului cu aer comprimat Tornador
  • Aceasta este o unealta extrem de eficienta, fiind utilizata pentru curatarea aproape oricarei suprafete sau locurilor greu accesibile. Datorita varfului in forma de palnie si componentei rotative din interior, forteaza aerul sa se roteasca, provocand venirea aerului din unghiuri diferite, acoperind astfel o suprafata mai mare. 
 3. Limpezirea prin folosirea unui aspirator injectie-extractie
  • Sistemele de injectie-extractie limpezesc mocheta si tapiteria dupa samponare, cu apa calda sau rece, eliminand astfel resturile de solutie si murdarie din profunzimea texturii.
 4. Folosirea aparatelor cu aburi
  • Metoda cu abur presupune rezultate foarte bune in igienizare. Aburul curata murdaria si dezinfecteaza datorita temperaturii ridicate si uneori nu necestia produse chimice.
 5. Uscarea
  • Uscarea tapiteriei si a mochetei se face prin uscatorul profesional Bieffe Carfon, uscarea fiind foarte rapida. Scaunele sunt acoperite cu o husa speciala care va retine jetul de aer cald primit din uscator. Posibila reglare de temperatura , astfel putem usca toate tipurile de materiale sintetice si naturale
 6. Dezinfectarea cu ozon
  • Folosirea generatorului de ozon este cea mai rapida si eficienta metoda de dezinfectare a aerului. Elimina virusi, bacterii, mucegaiuri si mirosuri neplacute, lasand in urma un aer proaspat.

5 sfaturi pentru intretinere

Pentru inceput, pretul poate sa nu reflecte nevoia pe care o are masina ta sau pe care il doresti tu. Poate nu este deloc necesar sa apeleati la un serviciu de detailing pentru curatarea interiorului auto. Daca murdaria nu este persistenta, cu putina atentie si efort o poti elimina singur prin urmatoarele proceduri:

 1. Aspirare uscata folosind un aspirator umed-uscat, pentru tapiterie si carpete
 2. Folosoirea unei pensule Valet Pro si una din cele doua perii Vikan, procesul de aspirare asupra finisajelor si spatiilor inguste va fi mult mai sigur si usor.
 3. Pentru indepartarea prafului sau curatarea murdariei grosiere putem folosi o laveta din microfibra, fara margini, impaturita in 4, astfel vom avea 4 fete curate pentru o treaba usoara si rapida. (chiar 8 fete curate daca o intoarcem pe cealalta parte)
 4. Incercam sa evitam cat mai mult posibil produsele de curatat casnic, in avantajul celor destinate pentru curatarea auto. Pentru plastice, textil sau mochete puteti folosi un APC (All Purpose Cleaner) fiind un curatitor universal pentru componentele masinii tale.
 5. Pentru protectia ornamentelor plastice si chederelor puteti folosi un dressing cu proprietati benefice in protectia UV, uscarii, si oxidarii plasticelor, impreuna cu un aplicator din burete

Incercam din greu sa castigam increderea si respectul tau, dedicandu-ne timpul si energia noastra pentru a imbunatati constat prcoedurile si tehnicile noastre. Avand toate informatiile la vedere, iti va fi foarte usor sa iei o decizie pentru problema ta, acesta fiind si primul motiv pentru care ai ajuns pana aici. Daca doresti sa obtii o evaluare gratuita nu ezita sa ne contactezi.

Citeste mai departe

Sfaturi si proceduri de lucru

Proceduri de lucru pentru detailingul interior

Ce este detailingul interior ? Proceduri de lucru si sfaturi pentru intretinere Asa cum interiorul casei noastre necesita intretinere si curatare regulata, asa si interiorul